Konditerio mokymo programa (8 mėn.) – Mažeikiuose

bakery-baking-berry-792406

Apie profesiją ir/ar mokymus

Konditerio (T43101302) formalųjį mokymą baigę Jūs įgysite konditerio kvalifikaciją (70 kreditų t.y. apie 8 mėn., turint vidurinį išsilavinimą ir nors vieną, bet kokią kvalifikaciją).

Konditerio modulinė profesinio mokymo programa (T32101202) susideda iš modulių:

    1. Darbo vietos paruošimas, 5 kreditai
    2. Nemielinės tešlos konditerijos gaminių gamyba, 20 kreditų
    3. Mielinės tešlos konditerijos gaminių gamyba, 10 kreditų
    4. Konditerijos pusgaminių ir puošimo elementų gamyba, 15 kreditų
    5. Kreminės konditerijos gamyba, 10 kreditų
    6. Įvadas į darbo rinką, 10 kreditų

Mokytis profesijos galima 4 būdais:

Galite stoti į valstybės finansuojamą arba mokamą vietą per www.profesinis.lamabpo.lt, kai yra skelbiami stojimai.

Jeigu esate registruota (-as) užimtumo tarnyboje, Jus gali siųsti Užimtumo tarnyba finansuodama visą sumą už mokslą ir, esant poreikiui, finansuoti apgyvendinimo arba kelionės išlaidas. Tokiu atveju, kreipkitės į savo užimtumo tarnybos konsultantą.

Jus gali siųsti mokytis darbdavys, sumokėdamas visą arba dalį mokesčio už mokslą.

Jūs galite mokytis savo lėšomis. Mokėti galima dalimis, atvykus mokytis turėtumėte sumokėti 100 € pradinį įnašą, likusi suma būtų išdalinta kas mėnesį, pagal to mėnesio darbo dienų skaičių.

Ko išmoksime?

Darbo vietos paruošimas, 5 kreditai

  • Išmanyti konditerijos gaminių gamybos patalpas.
  • Išmanyti sanitarijos ir higienos, darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimus.
  • Išmanyti produkcijos išdėstymo tvarką, laikymo sąlygas, rūšiavimo ir tvarkymo principus.
  • Tvarkyti konditerijos gaminių gamybos patalpas pagal geros higienos praktikos taisykles.
  • Išmanyti konditerijos gaminių įrenginių ir reikmenų paskirtį.
  • Eksploatuoti konditerijos gaminių įrenginius ir reikmenis pagal reikalavimus.

Nemielinės tešlos konditerijos gaminių gamyba, 20 kreditų

  • Išmanyti nemielinės tešlos rūšis ir ruošimo būdus.
  • Išmanyti nemielinės tešlos kokybei keliamus reikalavimus.
  • Išmanyti nemielinės tešlos žaliavas.
  • Nustatyti nemielinės tešlos žaliavų kokybę.
  • Paruošti nemielinės tešlos žaliavas naudojimui.
  • Užmaišyti nemielinę tešlą, naudojant nemielinės tešlos maišymo ir minkymo įrenginius ir inventorių.
  • Išmanyti nemielinės tešlos gaminių gamybą, naudojant tradicines ir šiuolaikines technologijas.
  • Išmanyti nemielinės tešlos gaminių asortimentą.
  • Išmanyti nemielinės tešlos gaminių kokybės reikalavimus, laikymo sąlygas ir realizavimo terminus.
  • Formuoti nemielinės tešlos pusgaminius.
  • Gaminti trapios, biskvitinės, riebaus biskvito, sluoksniuotos, kapotos, plikytos, meduolinės, baltyminės, baltyminės riešutinės, migdolinės, vaflinės, lakštinės ir kt. tešlos gaminius.
  • Nustatyti nemielinės tešlos gaminių kokybę.

Mielinės tešlos konditerijos gaminių gamyba, 10 kreditų

  • Išmanyti mielinės tešlos rūšis ir ruošimo būdus.
  • Išmanyti mielinės tešlos kokybei keliamus reikalavimus.
  • Išmanyti mielinės tešlos žaliavas.
  • Nustatyti mielinės tešlos žaliavų kokybę.
  • Paruošti mielinės tešlos žaliavas naudojimui.
  • Užmaišyti mielinę tešlą, naudojant tešlos maišymo ir minkymo įrenginius ir inventorių.
  • Išmanyti mielinės tešlos kokybės reikalavimus, laikymo sąlygas ir realizavimo terminus.
  • Formuoti mielinės tešlos pusgaminius, juos kildinti, apipavidalinti prieš kepimą.
  • Kepti ir atvėsinti mielinės tešlos gaminius.
  • Apipavidalinti mielinės tešlos gaminius po kepimo.
  • Gaminti mielinės tešlos gaminius su maisto priedais.
  • Nustatyti mielinės tešlos gaminių kokybę.

Konditerijos pusgaminių ir puošimo elementų gamyba, 15 kreditų

  • Išmanyti konditerijos gaminių pusgaminių gamybos technologijas ir receptūras, temperatūros režimus.
  • Išmanyti sanitarijos ir asmens higienos reikalavimus.
  • Išmanyti konditerijos pusgaminių ir puošimo elementų kokybės reikalavimus, laikymo sąlygas ir realizavimo terminus.
  • Gaminti konditerijos gaminių pusgaminius (sirupus, glajus, kremus, glaistus, putėsius, drebučius, įdarus, padažus, termostabilius įdarus su maisto priedais, marcipaną, cukrinę masę ir kt.).
  • Nustatyti konditerijos gaminių pusgaminių kokybę.
  • Naudoti konditerijos gaminių pusgaminių gamybos įrenginius ir inventorių.
  • Išmanyti cukrinės konditerijos gaminiams ruošti naudojamas žaliavas, jų rūšis ir savybes.
  • Išmanyti cukrinės konditerijos gaminių asortimentą.
  • Išmanyti cukrinės konditerijos gaminių gamybą.
  • Išmanyti sanitarijos ir asmens higienos reikalavimus.
  • Išmanyti cukrinės konditerijos gaminių kokybės reikalavimus, laikymo sąlygas ir realizavimo terminus.
  • Gaminti nesudėtingus cukrinės konditerijos gaminius.
  • Nustatyti cukrinės konditerijos gaminių kokybę.
  • Išmanyti cukrinės konditerijos gaminių receptūras, temperatūros režimus.
  • Išmanyti sanitarijos ir asmens higienos reikalavimus.
  • Išmanyti cukrinės konditerijos gaminių kokybės reikalavimus, laikymo sąlygas ir realizavimo terminus.
  • Gaminti apipavidalinimo ir dekoravimo elementus iš cukrinės, marcipano masės.
  • Gaminti apipavidalinimo ir dekoravimo elementus iš kremų, glajų, šokolado, marcipano ir kt.
  • Apipavidalinti konditerijos gaminius pabarstais, vaisių ir uogų drebučiais, vaisiais ir uogomis, gyvomis gėlėmis, nuotraukomis, tyrėmis, pastomis, uogienėmis ir kt.
  • Nustatyti apipavidalinimo ir dekoravimo elementų kokybę.

Kreminės konditerijos gamyba, 10 kreditų

  • Išmanyti maisto produktų ir žaliavų konditerijos gaminiams gaminti asortimentą, savybes, maistinę vertę, paskirtį, kokybės rodiklius, jų nustatymo būdus, laikymo sąlygas ir realizavimo terminus.
  • Išmanyti kremų asortimentą ir paskirtį.
  • Nustatyti konditerijos gaminių žaliavų kokybę.
  • Atlikti konditerijos gaminių žaliavų pirminio paruošimo operacijas.
  • Išmanyti ir naudoti naujoviškas kreminės konditerijos gaminių gaminimo žaliavas ir jų mišinius.
  • Išmanyti sanitarijos ir asmens higienos reikalavimus.
  • Išmanyti kreminės konditerijos gaminių kokybės reikalavimus, laikymo sąlygas ir realizavimo terminus.
  • Pertepti ir įdaryti kremais kreminės konditerijos gaminius (tortus, pyragus, vyniotinius, pyragaičius, keksus, plokštainius ir kt.).
  • Dekoruoti kreminės konditerijos gaminius.
  • Formuoti modernius kreminės konditerijos gaminius.
  • Nustatyti kreminės konditerijos gaminių kokybę jusliniu būdu.

Įvadas į darbo rinką, 10 kreditų

  • Įsivertinti ir realioje darbo vietoje demonstruoti įgytas kompetencijas.
  • Susipažinti su būsimo darbo specifika ir adaptuotis realioje darbo vietoje.
  • Įsivertinti asmenines integracijos į darbo rinką galimybes.

Informacija

  • Mokymai vyksta kiekvieną darbo dieną nuo 8:30 iki 15:30 val.
  • Norint pradėti mokytis reikės pateikti: asmens dokumentą, išsilavinimo ir kvalifikacijos dokumentus, santuokos liudijimą (jeigu išsilavinimo dokumento pavardė nesutampa su dabartine pavarde) medicininę pažymą 086/a  formos.

konditeris, konditerė

Course Content

Time: 90 days
Curriculum is empty

Mokytojas / Instruktorius

Sonata - +370 684 18099 El. Paštas: sonata@mokymocentras.lt

Skip to content